NK Surftour & COVID-19


Als gevolg van de maatregelen rondom COVID-19 is de NK Surftour verplaatst naar september en oktober. Door deze verandering zal de tour er iets anders uit zien dan jullie van ons gewend zijn. We streven, onder voorbehoud, naar twee wedstrijden in Nederland en de finale in Frankrijk.

Voor de twee wedstrijden in Nederland zal er uiterlijk op de donderdag voorafgaande aan het wachtweekend een call worden gemaakt of de wedstrijd door kan gaan en op welke dag de wedstrijd zal plaatsvinden. Omdat er dit jaar minder wachtweekenden zijn dan voorgaande jaren zal er tijdens de call ook gekeken worden waar de wedstrijd wordt gehouden. De keuze hierbij is Scheveningen of Texel. Wij zullen ons uiterste best doen iedereen zo goed mogelijk te informeren omtrent de call en de wedstrijd.

De top 4 van de klassementen na Texel en/of Scheveningen (grommets/ junioren/ open men/ open women), zal een uitnodiging krijgen voor de Finale in Vieux Boucau, Frankrijk. Hier zullen de finalisten verblijven in de Surf-Inn van Surfblend. De finale is van 16 november tot 20 november. Mocht het vanwege de COVID-19 maatregelen niet mogelijk zijn om de finale in Frankrijk te organiseren dan zal er worden gekeken om in dezelfde periode de finale in Nederland te organiseren.

De organisatie van de NK Surftour zal er alles aan doen om de veiligheid van de deelnemers en toeschouwers te kunnen waarborgen. Hier hebben we uiteraard ook jullie hulp voor nodig, dus zorg dat je je tijdens de wedstrijden altijd houdt aan de maatregelen die op dat moment gelden en door de organisatie zijn gecommuniceerd.