Het Finale Plan.


Na een mooie wedstrijd op Scheveningen gaan we ons nu opmaken voor de Finale van het Mitsubishi Motors NK Surf. Helaas hebben we in de wachtperiode, die wegens covid-19 wat korter dan normaal was, niet nog een wedstrijd op Texel kunnen organiseren.  Tijdens de finale zal de top 4 van elke categorie van het klassement, dat in Scheveningen is opgemaakthet tegen elkaar opnemen voor de titel Nederlands Kampioen 2020. (zie hier de finalisten)  

Helaas kan de finale dit jaar vanwege Covid-19 maatregelen niet plaatsvinden in Frankrijk bij Surfblend, maar zullen we de finale organiseren op Texel. Er is voor Texel om twee redenen gekozen. Ten eerste de gemeente Texel support de NK Surftour, en wij hebben daar dit jaar nog geen wedstrijd kunnen surfen. Ten tweede is het vergunning traject al helemaal doorlopen voor de reguliere wedstrijd, dit geeft een enorme voorsprong met de aanvraag voor een finale. Om in deze tijden van Covid-19 nog een vergunning ergens anders te krijgen zal heel erg moeilijk zijn. Wel zullen we ons hard maken voor een backup locatie, mocht het op Texel niet rond komen.

In de week van 14  t/m 22 november zal er gekeken worden naar de juiste condities. Aangezien we niet met reisdagen te maken hebben pakken we nu alle dagen in deze week om de kans op goede golven te vergroten. . twee dagen van te voren een call worden gemaakt. Dit betekent dat er donderdag een call voor zaterdag wordt gemaakt, vrijdag voor zondag etc.

Net als vorig jaar begint iedereen weer met 0 punten en zal de finale leidend zijn voor het bepalen van de nieuwe Nederlandse kampioenen. Om iedereen een eerlijke kans te geven willen wij het zelfde wedstrijdschema als afgelopen jaar in de finale hanteren. Hierbij zal iedere heat 3x gesurft worden. Wanneer de voorspellingen niet goed genoeg zijn kunnen we het schema nog aanpassen. Dit zal besloten worden tijdens het maken van de call.

Mocht er tijdens de wachtperiode voor de finale geen GO gegeven kunnen worden vanwege de huidige covid-19 regelgeving of doordat de condities simpelweg niet goed genoeg geacht worden voor een finale, dan is de uitslag van de wedstrijd in Scheveningen leidend voor het Nationaal Kampioenschap in 2020.